Osmanlı Gerçekleri III - Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil

Osmanlı Gerçekleri III - Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil

ÖNSÖZ

“Dünya tarihinin tartışmasız en fazla tartışılan devleti Osmanlı’dır.”

Bu gerçek, sizde Osmanlı’nın yanlış ve netameli faaliyetlerin içerisinde olduğu gibi bir düşünce uyandırmasın. Bu durum, bilakis Osmanlı’nın açık, şeffaf, adil, doğru, mert, hakka hukuka saygılı, merhametli, mazlumun ve garibin yanında, ilme ve fikre kıymet veren ve daha sayabileceğimiz nice faziletlere sahip olmasından kaynaklanır.

“Meyveli ağacı taşlarlar” denildiği, Osmanlı Devleti de en iyi olduğu için dört bir koldan iftiraların odağında kalmıştır.

Elbette bıraktığı eserleri, vesikaları, belgeleri bu iftiraları çürütecek ve yok edecek kadar bol ve güneş gibi meydanda idi. Fakat Osmanlı’yı yıkanlar onun kıyamete kadar insanlığın hizmetine sunduğu eserleri dahi yok etmenin sevdasına düşmüşlerdi. Nesilleri onun belgelerini dahi okuyamaz hâle getirmişlerdi. Piyasada sadece ona atılan iftiralar dolaşıyordu. Onun için Osmanlı’yı hakkıyla anlamak zor oldu.

İşte “Osmanlı Gerçekleri” serisi, soru-cevap tarzında kafanıza takılan, “acaba böyle mi?” dedirten meseleleri aydınlatmaya devam ediyor. Tartışmalı konulara ışık tutuyor.

Serinin üçüncü eseri yine çok önemli konularla dolu. En fazla merak uyandıran “Osmanlı’da Kadın” konusu ve bu hususta bilinen yanlışlar; Osmanlı adil idaresinin temsilcileri olan Kadılar; Avrupa’da oluşturulan olumsuz Türk imajının sebepleri; Osmanlı padişahlarının tasavvuf erbabı ile büyük muhabbeti; donamadan istihbarata, diplomasiden iskân faaliyetlerine kadar ilgi çekici mevzular Osmanlı Gerçekleri III’te yer almaktadır.

İstifade olunması dileğiyle.

Gayret bizden tevfik Allahü Teâlâ’dandır.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil
Kasım 2021

Sipariş için: https://www.ktbkitap.com/urun/osmanli-gercekleri-3-ahmet-simsirgil